Een goede dagelijkse nachtroutine

Volgens de National Sleep Foundation zouden volwassenen idealiter zeven tot negen uur per dag een goede nachtrust moeten krijgen.

Hoewel het aantal uren inderdaad belangrijk is, is het de kwaliteit van de slaap die er toe doet en niet de duur.

En hoe zorg je elke dag voor een goede nachtrust?

Hoewel er tal van factoren zijn die ervoor zorgen dat u goed slaapt, zijn uw mondgezondheid en dagelijkse nachtroutine essentieel.

Zo kun je een goede dagelijkse nachtroutine ontwikkelen:

Poets je tanden met een bamboe tandenborstel 

We kunnen niet over een nachtroutine praten zonder het tandenpoetsen te noemen, toch?

Dus hier is hij dan: Poets je tanden twee minuten per dag voordat je gaat slapen met een bamboe tandenborstel met ultrazachte borstelharen.

We raden bamboe aan als alternatief voor plastic tandenborstels, niet alleen omdat het milieuvriendelijk is, maar ook omdat het wordt geleverd met zachte borstelharen die ervoor zorgen dat je tanden effectief worden gereinigd en het tandvlees wordt beschermd. Bamboe tandenborstels zijn echt een win-win voor iedereen.

Elke nacht flossen

Er bevinden zich miljoenen bacteriën in uw mondholte. Hoe vaak je ook gorgelt, ze blijven vastzitten in de gaten tussen je tanden.

Daarom is flossen essentieel, omdat het voedselresten en bacteriën verwijdert uit de gebieden waar de tandenborstel niet kan komen.

Maar dat is nog niet alles.

Dagelijks flossen voorkomt dat de bacteriën tandplak worden, verwijdert de stinkende geur van je tanden en verkleint de kans op tandvleesaandoeningen.

Kies om de paar dagen voor een ultrasone tandreiniger

Hoewel poetsen en flossen dagelijkse tandenreinigingspraktijken zijn, wordt aanbevolen om na elke 4,5 dag een ultrasone tandenreiniger te gebruiken om de tanden te bleken.

In de reiniger aanwezige ultrasone golven verwijderen de verkleuring.

Voor een effectief bleekresultaat moet u de bleeklepel minimaal 10 minuten dragen.

Reinig de tong om de bacteriën te verdrijven

Terwijl we wel de bacteriën op onze tanden verwijderen, maar vergeten de tong schoon te maken, nietwaar?

Maar hoe kun je je tong schoonmaken?

Met behulp van een tongborstel.

Het enige wat u hoeft te doen is uw tong uit te steken, het witte vuil op de tong te lokaliseren en het voorzichtig weg te schrobben door de tongborstel van de achterkant naar de punt te bewegen. Het is een echte gamechanger voor je mondgezondheid.

Afhaalmaaltijden

En daar heb je het: een verfrissende nachtroutine – eenvoudig maar effectief.

Natuurlijk kun je hier en daar wat aanpassingen maken, maar probeer je eraan te houden, zodat je als een roosje kunt slapen.

 

Terug naar blog