Ultrasonic Tooth Cleaner vs Manual Scaling

Ultrasone tandenreiniger versus handmatig schalen

1) Het is veel sneller dan handmatig schalen.

Terwijl handmatig schalen tot 2 uur kan duren in geval van extreme opbouw van tandsteen, duurt het ultrasoon reinigen van tanden meestal slechts ongeveer 2 minuten om de paar dagen!

2) Het is net zo effectief, zo niet effectiever, dan handmatig schalen bij het verminderen van tandsteen.

Onderzoek toont aan dat ultrasone tandenreiniging net zo effectief is als handmatig schalen bij het verwijderen van tandplak en tandsteen.

Het meest opvallende is dat ultrasone scalers drie eigenschappen hebben die ze mogelijk beter maken in het afbreken van dat vervelende tandprobleem: Ultrasone scalers hebben een zeer kleine punt, waardoor ze dieper in de tandholtes kunnen doordringen dan traditionele handmatige scalers schalers;

3) Het kan vlekken verwijderen.

Vergeling en vlekken worden gedeeltelijk veroorzaakt door de opbouw van tandplak. Daarom is het logisch dat ultrasone tandenreiniging uw tanden parelachtiger maakt.

Of ze hierdoor witter worden dan traditionele schaalvergroting, staat echter ter discussie. Theoretisch zouden beide de verschijning van vlekken moeten helpen verminderen als ze grondig worden uitgevoerd.

4) Het is minder pijnlijk dan handmatig schalen.

Ultrasone tandenreiniging maakt gebruik van trillingen en is dus zachter en minder invasief.

5) Het veroorzaakt feitelijk minder schade aan het glazuur dan handmatig schalen.

Gezien het bovenstaande punt over een grotere druk op de tanden en mogelijke fouten van de tandarts bij handmatig schalen, is het geen verrassing dat is aangetoond dat ultrasone scalers minder schadelijk zijn voor het glazuur.

Als u gevoelige tanden of verzwakt glazuur heeft, raden wij ultrasoon reinigen absoluut aan boven handmatig schalen.

6) Hoewel er ultrasone scalers voor thuisgebruik beschikbaar zijn, raadt de ADA deze niet aan... met goede reden.

De afgelopen jaren is het aantal ultrasone scalers dat met een simpele klik op de knop verkrijgbaar is, toegenomen, maar gebruikers moeten op hun hoede zijn dat oneigenlijk gebruik van deze hulpmiddelen mogelijk kan leiden tot tandvleesbeschadiging, terugtrekking van het tandvlees en infectie.

Terug naar blog